COMPANY

自己主張しない店舗設計。
カーム・デザインの“カーム”とは自己主張をしないという意味があるのですが 、僕は自己主張をしないのが、自分なりの最大の自己主張だと思っています。店舗デザインにおいては、あくまで流行る店としてのアプローチを念頭に置き、そのなかで自分のデザイン・テイストを取り込むことをこだわりとしています。
デザイナーの自己満足にならないよう、あくまで店のオーナーの要望、お客様の居心地のよさを優先したいんです。デザイナーは黒子であって、表に出てはいけない。表に出てよいのはあくまでも商品であって、その商品をどう見せていくのかが僕らの仕事だと思います。どんなに格好いい空間でも、居心地が悪かったりデザインが奇抜すぎたりして、流行らなければ意味がないと思って日々店舗設計をしております。
NON SELF-ASSERTIVE DESIGNING
Our company's name "Calm design" means "non self-assertive" design. However, We would like to say that our "non self-assertive" style is our full self-assertiveness. At the point of shop design, we firstly pay attention to how we can make your shop catch on with people, and then we take in our original style into it.
Not self-complacently. We would just like to satisfy both our owners and customers. Designers are not main players so we should not be too showy. The most important one is the shop items. We think our role is to help to make people be impressed with these items. It is meaningless if your stop fail to get popular because of the comfortlessness or too extraordinary design even if it looks good for designers. We always keep it in mind at work.
・称号 株式会社カームデザイン
・代表 代表取締役社長 金澤 拓也
・資本金 1000万円
・設立 2001年
・スタッフ デザイナー 8名
経理・総務 3名
飲食事業 62名(アルバイト含む)
・事業内容 店舗設計 / デザイン / 飲食店経営 / プロデュース業務
・主要取引先 株式会社ダイヤモンドダイニング
ワタミフードサービス株式会社
ユナイテッド&コレクティブ株式会社
株式会社HASSIN
・取引銀行 りそな銀行
関西アーバン銀行
・沿革
2001年 7月 大阪事務所 カーム・デザイン創業。
2003年 11月 東京事務所 開設。
2003年 12月 株式会社カームデザインに組織変更。
2010年 4月 直営店 ホリエテッパンバールOPEN!
2010年 4月 直営店 しろワイン酒場コンロOPEN!
2010年 7月 直営店 ビストロ酒場ココットOPEN!
2010年 9月 直営店 イタリアンバル&グリル センバキッチン OPEN!
2012年 7月 直営店 カルネバッカ(旧店名:しろワイン酒場コンロ)OPEN!
2013年 6月 直営店 ラ・コッコ OPEN!
2014年 2月 直営店 点心&葡萄酒チャオズキッチン (旧店名:カルネバッカ)OPEN!
2014年 4月 肉ビストロセンバキッチン熟成肉専門店 OPEN!
2015年 1月 イタリアン&グリルセンバキッチン北梅田 OPEN!
2015年 3月 大阪事務所移転
2015年 10月 チャイナビストロone soup玉造店 OPEN!
2015年 12月 NYイタリアン センバキッチン OPEN!
2016年 4月 東京事務所移転
・COMPANY NAME Caml design Co.,Ltd
・REPRESENTATIVE DIRECTOR Takuya Kanazawa (1974born)
・CAPITAL 10,000,000 yen
・ESTABLISHMENT 2001
・STAFF design Div / 8persons
account & executive section / 3persons
shop&produce Div / 62persons
・BUSINESS CONTENTS Shop Design / Design
Business consultant / Production
・CUSTOMER Diamond Dining International Corporation
WATAMI Foodservice Co.,Ltd.
United & Collective Co., Ltd.
HASSHIN Co.,Ltd.
・OUR BANKS RESONA BANK
Kansai Urban Banking Corporation
・ CALMDESIGN HISTORY
Jul. 2001 establish the calm-design company Osaka office
Nov. 2003 Tokyo office
Dec. 2003 incorporated company calm-design
Apr. 2010 Horie Teppan bar & White wine sakaba conroe OPEN!
Jul. 2010 Cocotte OPEN!
Sep. 2010 Senbakitchen OPEN!
Jul. 2012 karunebacca OPEN!
Jun. 2013 la cocco OPEN!
feb. 2014 Chaozukitchen OPEN!
Apr. 2014 Nikubistoro Senbakitchen OPEN!
Jan. 2015 Senbakitchen Kitaumeda OPEN!
Mar. 2015 Osaka Office Move
Oct. 2015 ChinaBistroOneSooooup OPEN!
Dec. 2015 NY ItarianSenbaKitchen OPEN!
Apr. 2016 Tokyo Office Move

OFFICE

大阪事務所

〒550-0015
大阪市西区南堀江1-25-12 RE-015 1F

TEL 06-6532-1108 / FAX 06-6532-1109

東京事務所

〒150-0013
東京都渋谷区恵比寿1-7-4ハイライフ恵比寿201

TEL 03-5793-3855 / FAX 03-5793-3856

OSAKA OFFICE

1F RE-015, 1-25-12 Minamihorie, Nishi-ku, Osaka JAPAN
ZIP:550-0015

TEL 06-6532-1108 / FAX 06-6532-1109

TOKYO OFFICE

201 hairaifuebisu, 1-7-4 Ebisu, Shibuya-ku, Tokyo JAPAN
ZIP:150-0013

TEL 03-5793-3855 / FAX 03-5793-3856